Græskarkernet grovbaguette med tunsalat på rocula bund.
i alt 263 kcal
Græskarkernet grovbaguette:
25 g gær
2½ dl vand
2½ dl skummetmælk
2 spsk olivenolie
25 g gær
2½ dl vand
2½ dl skummetmælk
2 spsk olivenolie
2 tsk salt
150 g grahamsmel
150 g rugmel
250 g hvedemel
150 g grahamsmel
150 g rugmel
250 g hvedemel
150 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g solsikkekerner
Tilberedning:
Rør gæren ud i lunken mælk til den er jævn, kom derefter resterende mælk og vand i, tilføj æg og olie. Tilsæt grahamsmelet, rugmelet og lidt hvedemel. Rør rigtig godt rundt og drys noget hvedemel ud på bordet, sammen med dejen. Ælt dejen godt sammen og rist derefter græskarkernerne og solsikkekernerne på en pande, kernerne skal ristet i ca 30 sek. Ælt dem derefter i dejen, når dejen så er ælten godt sammen, skal den stilles til hævning. Det bedste vil være at lade den hæve natten over, men hvis det ikke er muligt, er en time et lunt sted. Når dejen har hævet, så del den i 3 lige store dele og form 3 lange baguettes, de må gerne være lidt rustike. Pensel derefter med æg, vand eller olie. Tænd ovnen på 250 grader og bag brødet i 8 min. sprøjt derefter lidt vand på og lad dem hvile i den slukkede ovn i 15 min.
Rør gæren ud i lunken mælk til den er jævn, kom derefter resterende mælk og vand i, tilføj æg og olie. Tilsæt grahamsmelet, rugmelet og lidt hvedemel. Rør rigtig godt rundt og drys noget hvedemel ud på bordet, sammen med dejen. Ælt dejen godt sammen og rist derefter græskarkernerne og solsikkekernerne på en pande, kernerne skal ristet i ca 30 sek. Ælt dem derefter i dejen, når dejen så er ælten godt sammen, skal den stilles til hævning. Det bedste vil være at lade den hæve natten over, men hvis det ikke er muligt, er en time et lunt sted. Når dejen har hævet, så del den i 3 lige store dele og form 3 lange baguettes, de må gerne være lidt rustike. Pensel derefter med æg, vand eller olie. Tænd ovnen på 250 grader og bag brødet i 8 min. sprøjt derefter lidt vand på og lad dem hvile i den slukkede ovn i 15 min.
Tunsalat:
4 spsk cremefraiche (6%)
1 bundt hakket dild
lidt presset citron
2 blommetomater
1 agurk
100 g majs
4 spsk cremefraiche (6%)
1 bundt hakket dild
lidt presset citron
2 blommetomater
1 agurk
100 g majs
1 rødløg
1 dåse tun i vand
Tilberedning:
Hak dilden, kom den i cremefraichen og pres derefter lidt citron i. Smag den så til med noget salt og peber og rør forsigtigt sammen, så cremefraishen ikke bliver alt for flydene. Når det så er gjort, skæres grøntsagerne ud i tern og vendes i dressingen sammen med tunen.
Hak dilden, kom den i cremefraichen og pres derefter lidt citron i. Smag den så til med noget salt og peber og rør forsigtigt sammen, så cremefraishen ikke bliver alt for flydene. Når det så er gjort, skæres grøntsagerne ud i tern og vendes i dressingen sammen med tunen.
Idé til anretning:
Skær baguetten ud, således brødet passer til det man kan spise. Kom derefter et tyndt lag pesto på den nederste del af brødet. Roculaen skyldes og lægges på, som en pude, derefter lægges tunsalaten på og til slut på med låget.
Skær baguetten ud, således brødet passer til det man kan spise. Kom derefter et tyndt lag pesto på den nederste del af brødet. Roculaen skyldes og lægges på, som en pude, derefter lægges tunsalaten på og til slut på med låget.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar