Hvidløgsmarineret nakkefilet på pestobund med kartoffelsalat vendt i olieedikedressing
254 kcal pr. potion
Kartoffelsalat til 4 personer:
½ kg aspargeskartofler
2 rødløg
1 rød peberfrugt
1 agurk
500 g blommetomater
1 pose pinjekerner
2 rødløg
1 rød peberfrugt
1 agurk
500 g blommetomater
1 pose pinjekerner
1 bundt asparges
Olieedikedressing:
4 spsk balsamico
4 spsk jomfru olivenolie
½ fed hvidløg
1 tsk frisk presset citron
Olieedikedressing:
4 spsk balsamico
4 spsk jomfru olivenolie
½ fed hvidløg
1 tsk frisk presset citron
Tilberedning:
Nakkefileten er tilberedt på grill, hvor den skal have 60 min. (30 min. på hver side). Nakkefilet kan også tilberedes i ovn ved 180 grader i 1 time og 30 min. efter størrelse, spørg evt. slagteren til råds. Dernæst sættes kartoflerne over, som skal koge i 15 min. (husk at komme salt i vandet), de må ikke være helt færdig kogte. Herefter helles vandet fra kartoflerne og låget sættes på igen, dette gør, at kartoflerne bliver faste og færdige. Når kartoflerne er færdige, skal de køle, så de bliver kolde.
Mens nakkefileten steger færdig og kartoflerne køler, kan man begynde at lave olieedikedressingen. Alle indgredienserne piskes sammen. Når det er gjort skærer man grøntsagerne, her skal man lige være opmærksom på, at aspargesne skal blanceres og knækkes. Først sætter man vand over, derefter knækker man aspargeserne, og det gør man der hvor det er naturligt for dem at knække. Når vandet koger, ligges aspargeserne ned og her lader man dem boble med i 30 sek. hvorefter man slukker for pluset og lader dem ligge i det varme vand i 1 minut. Til allersidst blander man alle grøntsagerne og hælder dressingen over, hvorefter man skære kartoflerne ud i tern og vender dem med i salaten. Nu skal salaten stå og trække, til kødet er færdig. Når kødet er færdigt (75 grader), gøres en pande varm, så den er klar til at stege pinjekernere sprøde. Pinjekernerne vendes i salaten lige inden servering.
Idé til anretning:
Idé til anretning:
Start med at læg 3 små klatter pesto på tallerken, dernæst kødet og så salaten hen over.
Sikke en skøn blog sødeste maja!
SvarSletjeg glæder mig til at følge dig <3
stort knus
/isabella